Cukkinis napraforgópástétom paprikacsónakban

2011. március 16., szerda

Ma ez a vacsorám.
Tulajdonképpen nincs benne semmi ördöngösség, csak a napraforgópástétomon (recept holnap) lazítottam egy kicsit és új köntösben tálaltam, hogy főétellé lépjen elő és ne hiányozzon mellőle semmiféle kenyér.
Nyáron friss, zamatos paradicsomba töltve is el tudom képzelni ezt a finomságot.


Cukkinis napraforgópástétom paprikacsónakban
(1 főre)

Pástétomhoz:
1 marék napraforgómag
1 vékony szelet paradicsompaprika
1 gerezd fokhagyma
fél csokor friss petrezselyem (szárastul)
egy kisebb cukkini fele
1 tk citromlé

fehér bors
kömény
római kömény
kurkuma

Tálaláshoz:
2 paprika
rukola


1, Ha ezt az ételt vacsorára készítjük, akkor a napraforgómagot reggel beáztatjuk.
2, Este a magokat a citromlével krémesre turmixoljuk.
3, A krémhez adjuk a felkockázott cukkinit, paprikát, fokhagymát, petrezselymet és a fűszereket ízlés szerint. A zöldségeket is alaposan a krémbe turmixoljuk.
4, A pástétomot félbevágott, kicsumázott paprikákba töltjük és rukolaágyon tálaljuk.

2 megjegyzés:

Sophia írta...

Tetszik ez a magpástétom, valamelyik nap én is fogok csinálni magamnak, mert nagyon kevés magot eszem.

Szamóca írta...

Sophia,
végül kipróbáltad? Hogy ízlett?

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket