6. nap 811-en

2011. március 14., hétfő

Ma már megjött a hangom, bár egyenlőre elég halk, vékony és vinnyogós. Férjem rám is szólt, hogy inkább suttogjak még egy darabig, mert ezt nem bírja hallgatni. :-)

Ez volt ma terítéken:

reggeli: -
délelőtt (11:30): 1 l zöldturmix (római saláta, fejes saláta, körte)
ebéd (15 óra): 5 banán
délután (18 óra): Sophia narancsos almalevese (2 almából, 2 narancsból)

vacsora (20:30): cukkinisaláta (cukkini, paprika, fokhagyma, kendermag, petrezselyem, só), két szelet napraforgós-káposztás kenyér


Mint látjátok, reggel kimaradt a tea.
Fáztam is veszettül utána a zöld turmix ivás közben és úgy egyébként is: egész nap fáztam. A tea eddig megadta a napi meleget, de ma nagyon fáztam. Megettem ebédre a szokásos banánmennyiséget és utána is fáztam. Meg utána is. Állandóan. És utálok fázni!!!
Viszont szívmelengető a gondolat, hogy a tavalyi böjtömnél az utolsó 1-2 nap már ott sem fáztam, úgyhogy bízom benne, hogy a hőközpont ugyan csak néhány év alatt jön teljesen rendbe, de azért remélem ez a fázás már hamarabb múlik majd.

Ráadásul ugyanaz a zöldturmix napok óta.
Én nem unom, de ez így nem jó. Váltogatni kéne a zöldeket, de egyszerűn két napja nem jutok hozzá más zöldhöz, pedig több helyen is kajtattam már érte. Ma a kertbe is kimentem bogarászni a fűbe, de még nincs semmi ehető. A tyúkhúr már kihajtott, de még olyan pici, hogy nem akartam megtépázni. Adok neki még néhány napot, hogy szépen sokasodjon és legyen belőle több turmixra való.
Na, azért ez már egy kicsit meredek, hogy jobban örülök ennek a gaznak, mint annak, hogy közötte már bújnak elő a krókuszok, jácintok. :-)

Viszont történt ma jó dolog is.
Például a menü nagyon fincsi volt ma. Mind az uzsonna, mind a vacsora nagyon jól sikerült és nagyon jól esett.
Aztán a nap fénypontja, hogy ma már nem akartam éhen halni. Persze eddig sem akartam, de eddig úgy éreztem, hogy igen csak megvan rá az esély. Ma már nem voltam annyira éhes. Nem tudom, hogy ez most csak a tegnapi beszélgetésre adott pszichés reakció, vagy pedig tényleg jobban bírtam a mai napot, de nem is fontos: jobb volt így. Sőt, már egész jó volt. Kezdem jól érezni magam.
Igaz, meg kéne fogadni Iván kalóriaszámolgatós tanácsát, mert egészen biztos, hogy sem Sophia, sem én nem esszük meg a napi 2000 kalóriát és szerintem meg sem közelítjük. Tudom, hogy növelni kellene a gyümölcsök és a zöldek fogyasztását, de egyszerűen nem bírok már több gyümölcsöt, zöldséget hazacipelni. Ahhoz még erősödnöm kell kicsit...


Sophia bejegyzése itt olvasható a 6. napról

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket