Akár vendégsereg esetén előételnek is tálalhatjuk a megszokott mártogatósok helyett.
Bármilyen zöldséggel elkészíthetjük, de nálam most a friss, zsenge, ropogós karalábé kívánkozott bele.
Szezámos karalábésüni
egy karalábégumó
egy marék rukola
egy marék madársaláta
néhány szelet pritaminpaprika
Szezámkrémhez:
1 marék szezámmag
a petrezselyem szára
1 szeletke pritaminpaprika
egy félujjnyi újhagyma zöldje és fehér része vegyesen
1 tk citromlé
só
bors
kömény
római kömény
kurkuma
1, A szezámmagot néhány órára beáztatjuk, majd az itt leírt módon elkészítjük a szezámkrémet.
2, A madársalátával és a rukolával megágyazunk a süninek a tányéron.
3, A szezámkrémet a zöldek közepébe halmozzuk.
4, A karalábét megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk és a pritaminpaprika szeletkékkel a szezámkrémbe szurkáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése