Szezámos karalábésüni

2011. március 22., kedd

Nagyon egyszerű, mutatós és szerintem elég laktató is ez a finomság.
Akár vendégsereg esetén előételnek is tálalhatjuk a megszokott mártogatósok helyett.
Bármilyen zöldséggel elkészíthetjük, de nálam most a friss, zsenge, ropogós karalábé kívánkozott bele.


Szezámos karalábésüni

egy karalábégumó
egy marék rukola
egy marék madársaláta
néhány szelet pritaminpaprika

Szezámkrémhez:
1 marék szezámmag
a petrezselyem szára
1 szeletke pritaminpaprika
egy félujjnyi újhagyma zöldje és fehér része vegyesen
1 tk citromlé

bors
kömény
római kömény
kurkuma

1, A szezámmagot néhány órára beáztatjuk, majd az itt leírt módon elkészítjük a szezámkrémet.
2, A madársalátával és a rukolával megágyazunk a süninek a tányéron.
3, A szezámkrémet a zöldek közepébe halmozzuk.
4, A karalábét megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk és a pritaminpaprika szeletkékkel a szezámkrémbe szurkáljuk.

1 megjegyzés:

Szera írta...

Fogadd tőlem szeretettel:
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket