9. nap 811-en

2011. március 17., csütörtök

Sajnos a helyzet változatlan: szörnyű ébredésem volt. Alig tértem magamhoz, teljesen gyenge voltam, a kezem alig bírtam megmozdítani. El kellett telnie néhány órának, mire összeszedtem magam annyira, hogy összedobjam a reggeli zöld turmixomat.

Aztán így alakult a mai menü:

reggeli: -
délelőtt (12:00): 1 l zöldturmix (fejes saláta, madársaláta, narancs, alma)
ebéd (14:30-18:30): 5 banán
délután (20 óra): 2 alma
vacsora (21:30 óra): szezámkrémes édesköménysaláta

mozgás: jóga (19 perc)

Mint látszik, nem adtam fel.
Nagyon kibuktam tegnap, de azért még folytatom, ha nehezemre esik akkor is. Kicsit hőzöngök, lázadok, méltatlankodok, meg haragszom magamra, hogy ennyi eszem volt, hogy így belevágtam, de Szamóca nem ad fel semmit. Főleg, ha már ennyit szenvedtem érte, akkor most már befejezem. Már csak kíváncsiságból is, mert iszonyúan érdekel, hogy milyen változások történnek az emberben ilyen étkezés hatására, hogy milyen erők, energiák szabadulnak fel, ahogy tisztul a test.
Igen, tisztul, méregtelenít... Ennek tudom be most ezt a mélypontot is. Talán tényleg csak a megindult méregtelenítés a baj és majd szépen elmúlik, legalább is enyhül ez a nyomott hangulat és gyengeség.

Viszont ha méregtelenítés, akkor rá kéne segíteni egy kicsit a szervezet munkájára. Úgy vettem észre, hogy ez mozgással a legegyszerűbb és a leghatásosabb. Igen ám, de semmi erőm nincs. Tim VanOrder honlapján is a napokban olvastam, hogy egyáltalán nem ajánlja a sport és a nyersevés együttes elkezdését pont a méregtelenítés miatt, ami annyira elgyengíti a szervezetet átmenetileg, hogy csak többet ártunk magunknak, ha még sporttal is terheljük a testet, amelyik épp a mérgekkel küzd. Idézem is Tim szavait:
"I was raw for a year before I started to train. I don't think it's a good idea to be on a training regimen when you are starting a raw diet. The detox can be pretty intense, and the exercise can further the stress on your immune system."
Gondolom ő azért itt kemény edzésekre és sportra gondol. Nem hiszem, hogy egy laza séta, kirándulás vagy úszás annyira megterhelő lenne a szervezetnek. Ez inkább segíti a mérgek kiürülését és távozását a szervezetből. Úgyhogy délelőtt megembereltem magam egy kicsit és jógáztam fél órát. Nagyon nehezen indult a dolog, alig volt bennem erő, hogy bármit is csináljak, de tudom, hogy az ászanák segítségével olyan mértékben tisztul a bélrendszer és a belső szervek, hogy megéri akár fokcsikorgatva is nekiállni.
Igazam lett, egész belejöttem a végére. Bár az erőnléti gyakorlatok nehezen mentek, de az általam összeállított speciális ászanasort végül mégiscsak sikerült valahogy kivitelezni és annyira kitisztult tőle a fejem, mintha kicseréltek volna. Olyan, mint egy vérátömlesztés. Kicsit erőre is kaptam, felszabadultam tőle és ez kitartott késő délutánig. Ez nem azt jelenti, hogy napközben minden happy volt és tele voltam energiával. Nem, csak a tegnapi naphoz és a reggeli kezdéshez képest lettem sokkal jobban. Például ma már könnyebben ment a séta a munkahelyemig és vissza.

Este hazaérve azonban ismét megzuhantam.
Nagyon fárasztó volt a délután, a munkában is nehéz napom volt, minden osztályban gondok voltak, a két legrosszabb gyerek szülei is pont ma kerestek fel, úgyhogy volt minden, aminek nem kellett volna lennie. Még nyugodtan enni sem volt időm, a szokásos banánjaimat napközben kapkodva sikerült magamba tömnöm, de az utolsót már csak hazaérve ettem meg. Ezért is uzsonnáztam azt a két almát olyan későn.

Hazaérve ismét nagyon fáztam.
Majd az almákat ettem épp, amikor azt vettem észre, hogy már nem fázom, sőt, egész jó idő van. Az arcom teljesen kipirult és hirtelen egész jól éreztem magam. Kísértetiesen hasonlított ez az egész jelenet a tavalyi böjtöm 4. napjának délutánjára. Ott ugyanez történt: a reggeli rosszullét és mélypont után délután nagyon jól lettem és utána ez kitartott már a böjt végéig. Most ez a 811 is valamennyire böjt, hiszen egy nagy változás és tisztulás a szervezetnek. Lassabban, lassított változatban, de úgy érzem, most is a böjthöz hasonló tünetek, érzések, tapasztalatok bukkannak fel.
Csak remélni merem, hogy akkor ez alapján most szebb és könnyebb napok jönnek végre. Ma bekaptam az utolsó antibiotikumot is, nincs több gyógyszer, úgyhogy kezdődhet a javulás. Állok elébe!


Sophia bejegyzése itt olvasható a 9. napról

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket