Sült zöldségek indiai fűszerezésű joghurt szószban

2009. november 5., csütörtök

Az eredeti receptben ghíben sült karfiol és burgonya szerepel és az ételt góbi alu bhadzsinak hívják.
Én viszont készítettem már ezt sült karfiol-sárgarépa-kukorica trióból, most éppen cukkiniból és padlizsánból, de egyéb más zöldségekkel is ettük már, mindenhogyan nagyon finom, hiszen a lényeg a joghurt fűszerezésén van, ami első olvasatra teljesen egyszerű, mégis nagyon különleges ízvilágot ad.
Az elkészítése nagyon gyorsan megvan, nem igényel beszerezhetetlen fűszert, mégis indiai és mégis nagyon finom. Érdemes kipróbálni.


Sült zöldségek indiai joghurt szószban
(4 főre)

1 kisebb cukkini
1 közepes padlizsán
2 közepes fej vöröshagyma
1 étkezési paprika
2-3 gerezd fokhagyma
néhány ek. olívaolaj
1 doboz (150 ml-es) szójajoghurt
bors
cayenne bors
gyömbérpor
kurkuma

friss petrezselyem vagy koriander apróra vágva
(a fűszerek aránya: borsok 1, gyömbérpor, kurkuma 2, só 5, petrezselyem 20 arányban kerül bele)

1, A zöldségeket felkockázzuk és néhány evőkanál olívaolajjal együtt egy tűzálló tálba halmozzuk és 180 fokos sütőben megsütjük.
2, Ha kész van, hozzáadjuk az összes fűszert, a joghurtot és alaposan összekeverjük az egészet.
Már tálalhatjuk is. Nálunk most nokedli járt hozzá, de barnarizshez, steakburgonyához, tésztához is illik. Igazi univerzális étel.

(Forrás: Ínycsiklandó vegetáriánus ételek)

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket