Egy vegán pizza rendel!

2010. május 13., csütörtök

Még mindig nem hiszem el, ami tegnap történt!
Muszáj hát megosztanom veletek is, milyen sokkoló események részese voltam tegnap este.

A sztori viszont néhány évvel ezelőttre nyúlik vissza.
Talán két évvel ezelőtt lehetett, hogy a postaládánkba bedobált rengeteg szórólap és reklámújság között felbukkant egy szép színes, de egyszerű A5-ös reklámfecni. Hatalmas gusztusos, rengeteg zöldséggel megrakott pizza díszelgett az elején és jó nagy betűkkel fölé volt pingálva, hogy PizzaReform, Solymár.
Na, ez már érdekelt.Vajon mitől reform? Nézem a hatalmas zöldséges pizza hátoldalán az étlapot és a harminc akárhány pizza közül csak három (a szokásos: margarita, gombás és vegetáriánus) hús nélküli, a többi húsos. Vannak ezen kívül leveseik, előételeik, különböző húsételeik és néhány megszokott vega kaja is: rántott gomba, rántott sajt, rántott brokkoli. Szerepel még az étlapon néhány olasz tésztaféle és desszert is. De ez mitől reform? Teljesen ugyanolyan, mint bármelyik pizzéria vagy étterem.

Tüzetesebben átnézve az étlapot azonban észrevettem a kis feliratot, miszerint minden pizzájukat elkészítik tönkölylisztből is. Mindezt egy 30 centis pizzánál mindössze +90 forintért! Azta! Ez már igen! Még ilyet sem hallottam.Ebből viszont az következik, hogy frissen készítenek bármilyen pizzát, ami azt jelenti, hogyha az egyik kinézett pizzát hús nélkül kérem, akkor azt hús nélkül fogom kapni. Mert bizony jártam már úgy, hogy egy pizzériába beültünk a férjemmel és az étlapról az egyik pizzát kértem csak szalámi nélkül. Azt asztalnál már mindenkinek kihozták, amikor látom, hogy az enyémmel még valamit bíbelődnek a pult mögött és még visszateszik a pizzasütőbe. Mikor kihozták kétféle sajt volt rajta: egy megsült és egy kevésbé sült. Hamar fény derült a turpisságra: akkor szedték ki alóla a szalámi karikákat és gyorsan reparálták még rajta a sajtot, de így a szalámi íze, zsírja mind rásült és számomra ehetetlen lett a pizza. Végül is én voltam a hibás: nem mondtam, hogy a pizza közelébe se menjen az a szalámi, csak azt, hogy mire én megkapom, ne legyen rajta.

De térjünk vissza a ReformPizzához!
Pár napon belül hívtuk is őket és rendeltük a tönkölylisztes pizzákat. 20 percen belül kihozták. Finom, friss, meleg, ropogós volt, telerakva grillezett zöldségekkel. Nem csak elvétve előforduló a fagyasztóból előkerült zöldségek kerültek rá, hanem finoman meggrillezett szezonális zöldségekkel volt tele az egész.
Ráadásul a szósz is nagyon jól sikerült! Nem az a gyenge magyar utánzata az olasz pizzákénak, hanem olyan jól sikerült olasz fűszerezésű paradicsomból készült (!) paradicsomszósz volt rajta.
A tésztája pedig teljes kiőrlésű és fehér tönkölyliszt keverékéből készült és nagyon jó volt ez is.
A férjem négysajtos pizzáján pedig annyi sajt volt, hogy vastagabb volt a sajt-réteg, mint maga a pizza. Hetekig emlegette utána, én pedig azt mondogattam állandóan, hogy ezek nagyon bele fognak ebbe bukni, mert ilyen áron ennyi sajtot egy pizzára pazarolni, nem egy jó befektetés a mai világban.

Sokszor rendeltünk tőlük még utána is, sőt, kiderült, hogy öcsém ismeri is a tulajt és állítólag egy nagyon lelkes, rendes fickó és ez az egész egy nagyon alulról indult vállalkozás. Tulajdonképpen ez nem is pizzéria, csak a házuk aljában sütnek-főznek, beülni nem is igen lehet, csak két-három hely van esetleg várakozásra, de nagyon lelkesen csinálják, úgyhogy öcsém is biztatott, hogy rendeljünk tőlük, hogy beinduljon ez a pizza-buli nekik.

Rajtunk nem is múlt a dolog, de úgy látszik másokon sem, mert most már általában egy-másfél óra alatt hozzák ki a pizzát, mert annyi rendelésük van, de volt már, hogy egy nemzeti ünnep estéjén azt mondták a telefonba, hogy sajnos nem tudnak újabb rendelést felvenni, mert már annyi a megrendelésük arra az estére, hogy egész éjszaka alatt nem fogják tudni teljesíteni. Hamar rájöttek az emberek, hogy ami jó, az jó. Hogy a paradicsom paradicsomból van és nem valami előregyártott nagyüzemi pizzakrém szégyenkezik a pizzán, hogy a sajt nem mutatóba kerül a tetejére...stb.

Aztán vegán lettem, de előfordult, hogy rendeltünk még tőlük pizzát, csak az enyémre nem kértünk sajtot. Viszont sajt nélkül is nagyon jó volt a sok grillezett zöldséggel és a finom szósszal a tetején.

A lényeg viszont most jön!
Tegnap este ismét pizza-ehetnékünk támadt, de kedvem már nem volt készíteni, úgyhogy ismét hívtuk őket pizza-ügyben. Férjem rendel:
"- Jó napot, egy vegetáriánus pizzát szeretnék tönkölylisztből, sajt nélkül és egy..."
Mire a vonal végén a rendelésfelvevő nő visszakérdez: (most kapaszkodjatok meg!)
"- Van növényi sajtunk is, azt se tegyünk rá?"

Na, ez már nem semmi, igaz?
Szemem, szám tátva maradt a csodálkozástól.
Egy olyan pizzéria, amelyik tudja, hogy mi az a növényi sajt?!
Egy pizzéria, ahol ezek szerint készítenek vegán pizzát!?
Egy pizzéria, ahol házhoz szállítják a vegán pizzát!?

Hát ezt nem hiszem el! Tényleg a környéken rajtam kívül van valaki, aki még vegán pizzát akar enni? Bár a tejérzékenység ma már gyakori, úgyhogy ezt el tudom képzelni, de azt már nehezen, hogy ezt nem reklámozzák sehol! Biztosan tisztában vannak vele, hogy nem csak a környéken, de az országban is egyedi, hogy vegán tönköly pizzát készítenek ráadásul házhozszállítással - mégsem reklámozzák sehol. Azt hiszem, erre mondják, hogy a jó boltnak nem kell cégér.
Érdekes, hogy még a honlapjukon sem tüntették fel, még a legújabb szórólapjukon sem, pedig ebből mekkora üzletet csinálhatnának, ha a vegán pizzát kétszeres áron adnák. És még akkor is vennék, mert úgy látszik van rá igény. Ebből is látszik, hogy szívvel-lélekkel csinálják és elsősorban nem csak a pénzért.

A pizza most majdnem másfél óra alatt érkezett, úgyhogy időben meg kell rendelni, de megérte rá várni: nem szeretem a növényi sajtokat, de bizony ilyen finom növényi sajtot még nem ettem és úgy jól laktam tőle, mint a duda. Sőt, annyira jól nézett ki, hogy még a férjem sem bírta megállni, hogy ne kóstoljon bele a különleges pizzámba és még neki is ízlett. Teljesen olyan, mintha igazi pizza lett volna!
Ja, és nem vegánoknak mondom: állítólag a tiramisujuk is fantasztikus és jó nagy adag. Legközelebb azért rákérdezek készítenek-e ezt is vegánul. Hátha. Ezek után már bármi lehet...

Szóval, ha tehetitek és jó pizzát akartok enni, akkor innen rendeljetek, vagy ha arra jártok, kérjetek elvitelre:

(infók, étlap, elérhetőségek a honlapon)
(Ja, és ez nem fizetett hirdetés, csak örömömet szeretném kifejezni, hogy már ilyen is van, ráadásul itt a környékünkön, úgyhogy sok-sok köszönet érte annak, aki ezt kitalálta!)

7 megjegyzés:

Zizi írta...

Szerintem nem is kell vacsit készítened, amikor megyünk hozzád! Elég, ha ezekből a finom pizzákból rendelsz néhányat! :) Kedvet kaptam, hogy megkóstoljam! Szóval gondold át, hátha megéri módosítani a menüt! ;)

Bridge írta...

:)

Unknown írta...

Én is gondoltam a menümódosításra:) Szerinted ha most rendelnék egyest PestSzentLőrincről(foggalmam sincs hogy kell írni:D)akkor kihoznák???:D nagyon megkívántam, és éhes vagyok....

Szamóca írta...

Bridge,
:-)

Zizi, Szilda,
ennyire tetszik ez a pizza, vagy egyszerűen csak berezeltetek, hogy ennetek kell a főztömből? :-)
Egyébként könnyen megúsznám a vacsit egy ilyen pizzarendeléssel, de azért inkább megpróbálok majd összedobni valamit, aztán ha nem sikerül, még mindig rendelhetünk. :-)
Vagy ebédre jöttök és vacsorára meg rendelünk pizzákat. Ez sem hangzik rosszul, igaz?

Szilda,
nem tudom, hogy oda szállítanak-e, mennyi idő alatt és ráadásul mennyiért, mert nekünk ide Vörösvárra ingyen hozzák, de azért Pestszentlőrinc (így írják :-) elég messze van. Érdemes egyébként megkérdezni őket telefonon erről, mert elég segítőkészek, biztosan meg tudják mondani.

Unknown írta...

Részemről ennyire megtetszett a grillzöldséges pizza gondolata:)
De az ebédre megyünk vacsira pizza, az is nagyon kellemes ajánlat:D

ilike írta...

Rendeltünk már mi is tőlük egyszer úgy 3 hónapja, én tönykölyliszteset kértem, a férjem húsosat fehér liszttel. Mindkettőnkén olyan sajt volt amit "gépi" sajtnak szoktak nevezni, amolyan nyesedék szerű, abszolút nem nyúlós sajt, aminek az íze sem volt jó. Ki is dobtam a szórólapot, pedig ez a tönkölylisztes megoldás nagyon bejött volna.

Szamóca írta...

Ilike,
de furcsa, hogy ez a tapasztalatod! A vegán pizzájuk jó, a rendes sajtosból csak a férjem evett, de ő meg volt vele elégedve, pedig ő is nagy ínyenc a sajtok terén. Bár ő mindig a négysajtos pizzát kéri és lehet, hogy arra minőségibb sajtot tesznek és ezért nem tapasztalta még azt, amit ti.
Sajnálom, hogy így pórul jártatok. Másik nagy kedvencem egyébként a környéken a Gondola. Ott jártatok már?

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket