Diós datolyafalatok

2010. május 1., szombat

Ez megint nem recept - inkább csak ötlet, de remélem, nem bánjátok, ha ilyeneket is teszek fel. Hamarosan jönnek megint a nagyobb konyhai virtuozitást igénylő ételek. Addig is eszegessetek ilyen finom datolyafalatokat uzsira édesség helyett!
El tudom képzelni egyébként ezeket az egyszerű datolyákat egy vegán svédasztalra is, vagy nagyobb összejövetelkor a sütemények helyett/mellett, vagy akár hirtelen betoppanó vendégeket is elkápráztathatunk vele, hiszen tényleg gyors és finom édesség.


Diós datolyafalatok

fél diószemek
datolya kimagozva

A datolyát az egyik oldalán hosszában végighasítva kimagozzuk, majd a helyére illesztjük a diót úgy, hogy kicsit kikandikáljon. Ízlésesen tálra rendezzük és már kínálhatjuk is.
A datolyához nem teljesen aszalt datolyát használtam, hanem a friss datolya néven, dobozban árult, tulajdonképpen félig aszalt változatot, mert ezeknek még datolyaformája van és a mag helyére egyszerűbb bevarázsolni a diókat.
A dióhoz pedig a pucolás során épségben maradt fél (esetleg negyed) diókat használtam fel.

2 megjegyzés:

Norka írta...

Szerintem ez nem csak vegán svédasztalon találna helyet magának:)

Szamóca írta...

Norka,
örülök, hogy tetszik.
De milyen svédasztalra gondolsz még? Mert nem hiszem, hogy megrögzött húsevők hozzányúlnának ilyenhez. :-)

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket