Októberben VEGÉTHÓ

2009. október 1., csütörtök

Nagyon tetszik és teljesen mértékben egyetértek a Vegéthó kezdeményezzéssel, ami tulajdonképpen Amerikából indult, de Siccike jóvoltából és szervezésében most itthon is megvalósul. Természetesen örömmel csatlakoztam.
Lényege, hogy ebben a hónapban minél több információt nyújtsunk a vegán ételekről és erről az életformáról, hogy megismerjék az emberek, miről is van szó, hogy kedvet ébresszünk a vegánság iránt és hogy megpróbáljuk ledönteni azokat a korlátokat és tévhiteket, amik odáig vezettek, hogy a vegán életmódról egy nagyon negatív kép él a köztudatban. Például nagyon sokszor hallom, hogy ezzel az életmóddal csak tönkreteszem magam. Véleményem szerint ennek legnagyobb mértékben az információhiány az oka, amire a Vegéthó jó orvosságnak ígérkezik.

Tisztában vagyok vele, hogy bárminemű törekvésünk ellenére sem lesz novemberre az ország fele vegán vagy csak vegetáriánus, de ha már egy-két embernek tudunk segíteni elindulni ezen az úton, vagy csak sikerül elérni, hogy családok beillesszenek egy-egy vegán ételt is mindennapjaikba, már az is csodálatos lesz! Éppen ezért kérlek benneteket, hogyha írásaim, receptjeim nyomán kérdésetek, véleményetek van, nyugodtan írjátok meg nekem megjegyzésben, vagy e-mailben, ill. kérlek, hogyha jó tapasztalataitok, élményeitek vannak egy-egy újabb recept kapcsán, azt is írjátok meg, hogy veletek örülhessek.

Természetesen a receptjeim eddig is vegánul szóltak, de most igyekszem októberben a receptek mellé saját tapasztalataimról és élményeimről is beszámolni vegánságom mindennapjaival kapcsolatosan.
További információkat a Vegéthóról Siccikénél találsz a kiírásban.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket