Kedvenc szakácskönyveim 2.

2009. október 7., szerda

Sütemények - Hagyományosat egészségesen
Tisztán növényi alapanyagokból, tej-és tojásmentesen!
(Kiadó: Napfényes Élet Alapítvány, 2008)


Részlet a kiadó honlapjáról:
"Új könyvünkkel szeretnénk finom és egészséges édes, valamint sós süteményeket bemutatni. Könyvünk segítséget nyújt abban, hogy a mindennapok hagyományos süteményeit egészséges, tisztán növényi alapanyagokból készíthessük el, egyszerűen és gyorsan."

A könyv címéhez híven teljesen vegán süteményrecepteket kínál reform változatban, azaz teljeskiőrlésű liszttel és nádcukorral készült finomságokról van szó.
A 86 süteményreceptet a következő elrendezésben találhatjuk:
● Kelttészták
● Leveles tészták és házi sütemények
● Torták és piskótatészták
● Piskóták
● Kevert és gyúrt tészták
● Sós tészták

Ezen kívül a könyv elejében nemcsak a cukorfogyasztás káros hatásairól és a cukorfüggőségről olvashatunk, hanem találhatunk tippeket az egészségtelen hozzávalók egészséges alternatívájára és tanácsokat a süteményekben való felhasználásukhoz.


A könyv spirálkötésének köszönhetően igazán praktikus a sütéshez, gyönyörű fotói pedig ízlésessé és széppé teszik a kötetet. Azt ugyan meg kell jegyeznem, hogy hiába tartjuk be pontosan a receptekben előírt mennyiségeket, úgysem fog egyezni a fotón látható süteménycsodával - vagy színben vagy állagban különbség lesz. Már többektől hallottam és magam is tapasztaltam, hogy a megadott mennyiségek nem igazán adják a várt eredményt.
Ugyanakkor nagyon jó ötleteket és lehetőségeket kínál a könyv vegán édességekre, úgyhogy kísérletezzünk belőle bátran!

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket