Steakburgonya
(kb. 5-6 főre)
8-10 közepes burgonya
kb. fél dl olaj
fűszerek ízlés szerint (nálam most bazsalikom, majoranna, só, bors, kömény)
1, A burgonyát megmossuk és héjastul a sütőben sütjük egy negyed órát.
2, Amikor már kihűlt annyira, hogy tudjuk darabolni, hámozás nélkül kockára vagy csíkokra vágjuk, egy tepsibe halmozzuk, befűszerezzük, ráöntjük az olajat és alaposan összekeverjük, hogy az olaj és a fűszerek is mindenhol bevonják a burgonyát.
3, Visszatesszük a sütőbe és 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje finom ropogós nem lesz.
Lenmagos steakburgonya
(kb. 5-6 főre)
8-10 közepes burgonya
kb. fél dl olaj
fűszerek ízlés szerint (nálam most majoranna, só, bors, kömény)
lenmagpehely
Ugyanúgy készítjük, mint a steakburgonyát, csak a készre sütés után, ha kicsit kihűlt megszórjuk a lenmagpehellyel és összekeverjük. Ha száraznak érezzük, egy kevés olajat még adhatunk hozzá.
Lehet készíteni tört tökmaggal vagy napraforgómaggal ill. pirított szezámmaggal is.
Spenótos steakburgonya
(kb. 5-6 főre)
8-10 közepes burgonya
kb. fél dl olaj
fűszerek ízlés szerint (nálam most medvehagyma, só, bors, kömény)
2-3 marék friss spenótlevél apróra vágva
Ugyanúgy készítjük, mint a steakburgonyát, csak sütés előtt a fűszerekkel és az olajjal a medvehagymát (lehet szárított is) és a spenótot is hozzáadjuk, alaposan összekeverjük és készre sütjük.
Medvehagyma hiányában készíthető fokhagymagranulátummal is, de szerintem így volt igazán zamatos: nemcsak színben, de ízben is nagyon jól harmonizál a medvehagyma a spenóttal.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése