Zöldfűszeres sajtkrém vegánul és egyszerűen

2009. november 13., péntek

Tisztában voltam vele, hogy lehet tofuból sajtkrémet készíteni, de sosem izgatta a fantáziámat.
Most viszont rengeteg snidlingem és petrezselymem volt még, amiket nagyon szeretek nyersen, így igazából ezek felhasználására készült ez a pofon egyszerű sajtkrém, ami tulajdonképpen ízlés szerint bárhogyan fűszerezhető.
Igaz, sajtíze nem sok van (na jó, egy kis jóindulattal talán), de állagra, színre is olyan és nagyon finom.


Zöldfűszeres sajtkrém vegánul és egyszerűen

1 doboz (300 g) tofu
1 paprika
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek citromlé
4 ek sörélesztőpehely
4 ek olívaolaj
1,5 dl víz

bors
kevéske kömény
snidling
petrezselyem


Elkészítése nem igényel nagy konyhai jártasságot, ugyanis a hozzávalókat a zöldfűszerek kivételével valami arra alkalmas kütyüben összeturmixoljuk (nálam ez aprító volt), majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket is.
Hűtőbe tesszük néhány órára, majd fogyaszthatjuk valamilyen házikenyérrel pástétomként, vagy akár szószként tésztákhoz, krumplikhoz.
Én most olívás masnival és rengeteg rukolával ettem.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket