Mustáros töltött burgonya

2010. április 21., szerda

Ezt a receptet a napokban találtam meg a gépemen.
Az étel és a béna fotók is jó néhány évvel ezelőttről, kezdő háziasszony koromból származnak, amikor még napi 10-12 óra munkával (plusz 3-4 óra utazással, majd házi munkával) tengettem napjaim, így a bevásárlás és a főzés minimálisra redukálódott, ha egyáltalán volt rá lehetőségem. Abban az időben készítettem ilyen pofon egyszerű, kevés munkával is pikk-pakk összedobható ételeket.
Ez a finomság azóta is rendszeresen készül nálunk, mert a rohanós hétköznapokon is gyorsan az asztalra varázsolható (főleg, ha a ház ura is besegít egy kicsit), ráadásul nagyon finom, legalább is, mi nagyon szeretjük.
A tölteléknek használt zöldség pedig ízlés és idény szerint variálható. Tapasztalatom szerint a kukorica mellett még reszelt sárgarépával, vagy gombával is nagyon finom. A mustáros gomba amúgy is remek páros.


Mustáros töltött burgonya

néhány szem nagyobb burgonya
csemegekukorica (nekem most a fagyasztóból)
olívaolaj
fokhagyma
ízlés szerint (házilag készült) mustár

bors
majoranna
ízlés szerint egyéb fűszerek

1, A krumplit megmossuk és héjában főzzük, vagy sütjük nem egészen puhára.
2, Ezután a krumplikat félbevágjuk, közepüket egy kiskanállal kivájjuk úgy, hogy a burgonyának azért egy kis pereme is maradjon.3, A kivájt krumplit összekeverjük egy kevés olívaolajjal, felaprított fokhagymával, mustárral. Hozzáadjuk a kukoricát is és ízlés szerint fűszerezzük.
4, A masszát a kivájt krumplikba töltjük.
5, A töltött burgonyákat egy hőálló tálba sorakoztatjuk és grillezőben vagy 180 fokos sütőben készre (kb. 20 perc) sütjük.

Önmagában is nagyon finom és laktató, de zöldség- vagy gabonafasírttal is tálalhatjuk. Azt hiszem egy jó nagy tál friss salátával történő fogyasztásától sem kell ódzkodni.
Nagy étkűek fogyaszthatják köretként, nem (egészen) vegánok süthetnek rá sajtot is. Mindenhogyan nagyon jó, elrontani pedig szinte lehetetlen.

2 megjegyzés:

LiliNortianyu írta...

Nagyon gusztusos!Mi ugyan eszünk sajtot,de ha elkészítem,inkább kihagyom,mert így olyan jól mutat.

Szamóca írta...

Örülök, hogy tetszik.
Ha kipróbáltad, majd írd meg, hogy ízlett a családnak.
Szerintem is jól néz ki ilyen kandikáló kukoricaszemekkel. :-)

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket