Böjt - 2. felépítőnap (gyümölcsnap)

2010. április 3., szombat

A mai napot még nyersnapnak szántam, mielőtt újra belevetném magam mindenféle földi finomságba. Mivel nem rajongok a nyers zöldségekért, így a mai napból is gyümölcsnap lett, ami a szezonális gyümölcskínálatnak megfelelően nem túl változatosan alakult:

Reggeli: 1 alma
Délelőtt: 1 banán
Ebéd: 1 alma
Uzsonna: 2 banán+fahéj
Vacsora: 2 körte


Reggel újra rágtam!
Wow, nem volt semmi, ezt mindenkinek ki kéne próbálnia, milyen jó érzés rágni, csak elég lassan ment, úgyhogy mire elnyamnyogtam egy almát annyira jól laktam.
Utána a délelőtt folyamán azt az egy banánt is alig bírtam megenni, annyira tele voltam. Látszik, hogy tényleg összeszűkült a gyomrom, de szerencsére gyorsan alkalmazkodik majd újra.
Ebédre anyósomékhoz voltunk hivatalosak, de már előre leegyeztettük, hogy ma még csak gyümölcsöt fogok enni a böjtöm miatt. Nehezen fogadták el, hogy ez most egy ilyen húsvét lesz nálam, de azért egy gyümölcskosár várt az ebédlőasztalon. Persze abból a sok finomságból is csak egy almát sikerült legyűrnöm.
Délutánra ismét nagyon fáztam, ahogy ilyenkor szoktam. Már tegnap is fáztam kicsit, de ma különösen a kihűlés szélén éreztem magam, úgyhogy ettem egy kis fahéjat is az uzsonnai banánhoz, amiből már sikerült kettőt megennem!
Vacsorára szintén lecsúszott két körte.

Ma reggel egyébként ismét érdekes eredményt hozott a testzsírszázalékmérés. A súlyom szinte ugyanannyi maradt, mint a böjt végén, de a testzsírszázalékom az elmúlt két napban hihetetlen mértékben lecsökkent. Úgy látszik, rájött a szervezetem a tegnapi turmixok hatására, hogy mégsem kell tartalékolni, hiszen nincs itt semmi vész.

A tegnapi fáradtságom viszont elmúlt.
A délutáni fázósságot leszámítva ma már ismét remekül voltam, úgyhogy holnaptól el kezdhetek visszatérni a megszokott étkezésemhez, mert már érzem, hogy tudnék enni valami mást is. Most már kívánnék valami tartalmasabbat, valamilyen zöldséget is, de főleg héjában sült krumplit. Na, majd holnap!

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket