Ez az étel is a böjtre való felkészülés jegyében készült, de annyira fincsi lett, hogy közben el is feledkeztem róla, hogy ez most bármiféle önmegtartóztatás volna.
Ez az étel is mindenféle zsiradék nélkül készült a lehető legegyszerűbben.
Első ránézésre tényleg nincs benne semmi különös, ám a petrezselyem hozzáadásának módján változtattam egy kicsit és isteni finom lett. Nem utolsósorban pedig rengeteg nyers petrezselyem megfért benne. :-)
Petrezselyemkrémes burgonya sült zöldségekkel
3-4 szem burgonya
1 nagy csokor friss petrezselyem
néhány rózsányi karfiol
só
bors
kömény
1, A karfiolt egy sütőpapírral bélelt hőálló tálba téve tesszük a sütőbe. Mellé rendezzük a rácsra a burgonyát is és kb. 30-40 perc alatt készre sütjük őket.
2, A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk.
3, A petrezselymet apróra vágjuk és kb a kétharmadát néhány szem burgonyával, kevés vízzel és a fűszerekkel mártás sűrűségűre turmixoljuk.
4, Hozzáadjuk a mártáshoz a maradék apróra vágott petrezselymet és az egészet eloszlatjuk a krumplin.
A sült karfiollal tálaljuk.
Változatok:
Petrezselyem helyett bármilyen zöld (fűszer)növényt használhatunk, például jó lehet a rukola, a medvehagyma, a bazsalikom, de akár a pitypang is. Eddig rukolával próbáltam ki ugyanilyen módon és nagyon jó lett úgy is.
Természetesen a karfiolt is helyettesíthetjük bármilyen zöldséggel, ami finomra sül olaj nélkül is.
Petrezselyemkrémes burgonya sült zöldségekkel
2010. március 24., szerda
Címkék:
burgonya,
főételek,
gluténmentes,
karfiol,
köretek,
medvehagyma,
petrezselyem (friss),
rukola
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése