Petrezselyemkrémes burgonya sült zöldségekkel

2010. március 24., szerda

Ez az étel is a böjtre való felkészülés jegyében készült, de annyira fincsi lett, hogy közben el is feledkeztem róla, hogy ez most bármiféle önmegtartóztatás volna.
Ez az étel is mindenféle zsiradék nélkül készült a lehető legegyszerűbben.
Első ránézésre tényleg nincs benne semmi különös, ám a petrezselyem hozzáadásának módján változtattam egy kicsit és isteni finom lett. Nem utolsósorban pedig rengeteg nyers petrezselyem megfért benne. :-)


Petrezselyemkrémes burgonya sült zöldségekkel

3-4 szem burgonya
1 nagy csokor friss petrezselyem
néhány rózsányi karfiol

bors
kömény

1, A karfiolt egy sütőpapírral bélelt hőálló tálba téve tesszük a sütőbe. Mellé rendezzük a rácsra a burgonyát is és kb. 30-40 perc alatt készre sütjük őket.
2, A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk.
3, A petrezselymet apróra vágjuk és kb a kétharmadát néhány szem burgonyával, kevés vízzel és a fűszerekkel mártás sűrűségűre turmixoljuk.
4, Hozzáadjuk a mártáshoz a maradék apróra vágott petrezselymet és az egészet eloszlatjuk a krumplin.
A sült karfiollal tálaljuk.

Változatok:
Petrezselyem helyett bármilyen zöld (fűszer)növényt használhatunk, például jó lehet a rukola, a medvehagyma, a bazsalikom, de akár a pitypang is. Eddig rukolával próbáltam ki ugyanilyen módon és nagyon jó lett úgy is.
Természetesen a karfiolt is helyettesíthetjük bármilyen zöldséggel, ami finomra sül olaj nélkül is.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket