Volt itthon néhány megmaradt főtt krumpli, egy fél cukkini a hűtőben, néhány szál kókadozó "friss" kapor és néhány marék megmaradt rukola, ami már szemmel láthatóan könyörgött, hogy egyem meg. Mit lehet ebből összehozni?
Hát ezt:
Cukkinis-hajdinás krumplilepény kaporszósszal
Lepénykékhez:
3 nagyobb darab héjában sült (vagy főtt) burgonya
fél cukkini vagy egy kisebb
hajdinaliszt (vagy egyéb liszt is lehet)
só
bors
kisütéshez olaj
tálaláshoz rukola
Szószhoz:
egy fehérbabkonzerv
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 ek citromlé
kapor
só
bors
3 nagyobb darab héjában sült (vagy főtt) burgonya
fél cukkini vagy egy kisebb
hajdinaliszt (vagy egyéb liszt is lehet)
só
bors
kisütéshez olaj
tálaláshoz rukola
Szószhoz:
egy fehérbabkonzerv
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 ek citromlé
kapor
só
bors
1, Először a szószt készítjük el: a babot lecsöpögtetjük, ill. a levéből épp csak annyit használunk fel, amennyi a turmixoláshoz kell.
2, A kapor kivételével a szósz minden hozzávalóját összeturmixoljuk, majd a kaprot is beleaprítjuk és állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
3, A lepényekhez a meghámozott krumplikat krumplinyomón áttörjük, a cukkinit hozzáreszeljük, illetve hozzáadjuk a fűszereket és lisztet is annyit, amennyit felvesz, hogy jól formázható masszát kapjunk. Igazából olyan masszánk kell legyen, mint a szilvás gombóc tésztája.
2, Ebből a tésztából is gombócokat csípünk és kis korongokká formázunk belőlük.
3, Egy lábasban kevés olajat forrósítunk, a lepények mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne, majd lecsöpögtetjük őket. (Igen, ez most kivételesen olajban sült cucc lett, félévente egyszer én is eszem ám ilyesmit. :-) )
Rengeteg friss salátával és a kapros szósszal leöntve tálaljuk. Nálam rukola járt mellé.
2 megjegyzés:
Szia Kedves!
Szép lettél:-)
Ildikó
Köszönöm, igyekeztem!
Bár más színt álmodtam meg, most ilyen sikerült, de már kezdem megszokni. :-)
Megjegyzés küldése