Cukkinis-hajdinás krumplilepény kaporszósszal

2009. december 3., csütörtök

Ez egy tipikusan olyan összedobott étel, ami az itthon fellelhető maradékok összevadászásából született. (Lám, a vegák is szoktak vadászni!)
Volt itthon néhány megmaradt főtt krumpli, egy fél cukkini a hűtőben, néhány szál kókadozó "friss" kapor és néhány marék megmaradt rukola, ami már szemmel láthatóan könyörgött, hogy egyem meg. Mit lehet ebből összehozni?
Hát ezt:


Cukkinis-hajdinás krumplilepény kaporszósszal

Lepénykékhez:
3 nagyobb darab héjában sült (vagy főtt) burgonya
fél cukkini vagy egy kisebb
hajdinaliszt (vagy egyéb liszt is lehet)

bors

kisütéshez olaj
tálaláshoz rukola
Szószhoz:
egy fehérbabkonzerv
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 ek citromlé
kapor

bors





1, Először a szószt készítjük el: a babot lecsöpögtetjük, ill. a levéből épp csak annyit használunk fel, amennyi a turmixoláshoz kell.
2, A kapor kivételével a szósz minden hozzávalóját összeturmixoljuk, majd a kaprot is beleaprítjuk és állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
3, A lepényekhez a meghámozott krumplikat krumplinyomón áttörjük, a cukkinit hozzáreszeljük, illetve hozzáadjuk a fűszereket és lisztet is annyit, amennyit felvesz, hogy jól formázható masszát kapjunk. Igazából olyan masszánk kell legyen, mint a szilvás gombóc tésztája.
2, Ebből a tésztából is gombócokat csípünk és kis korongokká formázunk belőlük.
3, Egy lábasban kevés olajat forrósítunk, a lepények mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne, majd lecsöpögtetjük őket. (Igen, ez most kivételesen olajban sült cucc lett, félévente egyszer én is eszem ám ilyesmit. :-) )

Rengeteg friss salátával és a kapros szósszal leöntve tálaljuk. Nálam rukola járt mellé.

2 megjegyzés:

Sallai írta...

Szia Kedves!
Szép lettél:-)
Ildikó

Szamóca írta...

Köszönöm, igyekeztem!
Bár más színt álmodtam meg, most ilyen sikerült, de már kezdem megszokni. :-)

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket