Tárkonyos zöldbabos egytál

2009. október 6., kedd

Nagyon szeretem a zöldbabot, főleg frissen, de csak most jöttem rá, hogy sütve sokkal finomabb, mint főzve: roppanósabb, frissebb marad, az íze pedig sokkal intenzívebb. Nekem annyira bejött, hogy egy kis sült zöldbab kevés krumplival önmagában könnyű és gyors ebédként is megállja a helyét.


Tárkonyos zöldbabos egytál
(2 fő részére)

5-6 szem közepes méretű krumpli
2-3 marék friss zöldbab (lehet fagyasztott is, de előtte olvasszuk ki)
2 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
kb. fél dl olívaolaj

bors (nálam most négyféle bors keveréke)
kevés majoranna
sok tárkony

1, Az egész ételt a steakburgonyához hasonlóan készítettem úgy, hogy a krumplit 15-20 perces elősütés után (ha lehet, hámozás nélkül) kockára vágjuk és a tepsibe rendezzük.
2, A friss zöldbabot mossuk, hámozzuk, néhány centis darabokra vágjuk és a krumplira szórjuk.
3, Megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymákat is, a többi zöldséghez adjuk a fűszerekkel és az olívaolajjal együtt.
4, Alaposan összekeverjük, hogy a fűszeres olaj mindenhol bevonja a zöldségeket, majd 180 fokos sütőben készre sütjük (kb. 45-50 perc) és már tálalhatjuk is.
Én római saláta levelekkel fogyasztottam, de tartalmasabb ebédre vágyóknak akár köretnek is kiváló.


Hasonlóan finom zöldbabot készíthetünk wokban is:
Nagyon kevés olívaolajon wokban sütjük készre a zöldbabot ízlés szerinti fűszerekkel. Talán így még finomabb és ropogósabb marad, csak nagyon sokára puhul meg. Szintén steakburgonyával fogyasztottam, de héjában sült vagy főtt burgonyával, vagy egyéb körettel is finom lehet, illetve köretként egyéb zöldségfasírtok és feltétek mellé is adható.

2 megjegyzés:

Bridge írta...

No, ez nagyon tetszik. Köszönöm az ötletet.

Szamóca írta...

Bridge, nagyon szívesen! ;-)

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket