Mogyorós-sárgarépás stefániavagdalt

2009. október 26., hétfő

Nem igazán sütök már semmit olajban, így a fasírtokat is inkább sütőben készítem. Ezúttal egy egybensült változat (stefániavagdalt) készült közepében egy szál sárgarépát rejtve.
A színe és a kinézete miatt is igazán vidám feltét lett, a mogyorótól pedig különleges, de nagyon harmonikus ízvilágú.


Mogyorós-sárgarépás stefániavagdalt
(2 őzgerincnyi adag)

500 g sárgarépa + 4-5 szál sárgarépa "tölteléknek"
200 g földimogyoró
300 g élesztőmentes tönkölyzsemlemorzsa (ennek híján a "rendes" zsemlemorzsa is jó, esetleg keverhetjük is a kettőt)
3 ek lenmagliszt
2 fej vöröshagyma
5 dl víz

bors
kömény
1, A lenmaglisztet 3-4 ek vízzel elkeverjük, félretesszük.
2, A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, majd a mogyoróval együtt az aprítóban felaprítjuk.
3, A sárgarépás keverékhez adjuk a zsemlemorzsát, a lenmagos vizet, a fűszereket és a vizet.
4, Alaposan összegyúrjuk és kicsit félretesszük állni.
5, Addig a maradék sárgarépát kevés sóval megpároljuk.
6, Következik a fasírt összeállítása. Készíthetjük őzgerincformában is: két formát vékonyan kiolajozunk, beletöltjük a massza felét, középre belehelyezzük a sárgarépákat, majd a maradék masszával befedjük őket.

Készíthetjük viszont stefániavagdalthoz hasonló módon is: sütőpapírral vagy szilikonos sütőlappal bélelt tepsibe a massza feléből két hosszú téglalapot formázunk, a sárgarépákat a közepükbe igazítjuk, majd a maradék fasírtot a tetejükre formázzuk.
7, 200 fokos sütőben kb 40 percig sütjük, majd kihűtve szeleteljük.

Nálunk a sárgaborsófőzelék feltétje volt, de a főzelékeken kívül bármilyen körethez illik, vagy csak friss salátával fogyasztva könnyű ebéd vagy vacsora lehet.

2 megjegyzés:

Eva írta...

Drágám, vár Rád egy meglepetés nálam!
Puszi

Szamóca írta...

Köszönöm a szívecskés meglepit! :-)
Örülök neki nagyon!

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket