Lencsés rizs

2010. július 15., csütörtök

Ez a rizses egytálétel nagyon ízletes és laktató fogás, jól illik hozzá bármilyen könnyű saláta.
Amilyen egyszerűen elkészíthető, olyan sikert arathatunk vele húsevő körökben is.


Lencsés rizs

300 g barnarizs
200 g lencse
1-2 fej vöröshagyma
1-2 paradicsom
olaj

bors
kömény
koriander
pirospaprika

1, A lencsét néhány órára beáztatjuk.
2, Egy lábasban néhány evőkanál olajat és ugyanennyi vizet hevítünk, majd néhány percig pirítjuk benne rizst. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel és puhára főzzük.
3, Egy másik edényben a lencsét is puhára főzzük.
(Persze lehet a rizst és a lencsét egyszerre is főzni, ha valaki pontosan tudja melyik mennyi idő alatt fő és melyiket mikor kell a másikhoz adni, de sajnos a barna rizs mindig olyan sokáig fő, hogy sosem tudom kiszámolni, mikor lesz jó.)
4, Serpenyőben néhány evőkanál olívaolajat és ugyanennyi vizet (vagy lencse főzőlevet) hevítünk és az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne.
5, Ha a hagyma megpuhult hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a fűszereket, illetve a lencse főzőlevéből még egy keveset, ha szükségét érezzük. Addig rotyogtatjuk, amíg a paradicsom megpuhul, de még nem esett szét teljesen.
6, A megfőtt rizshez adjuk a lencsét, majd a fűszeres, paradicsomos olajat is óvatosan hozzákeverjük és már tálalhatjuk is.

A recept eredetijét az Ínyenc családi szakácskönyv első kötetéből lestem.

2 megjegyzés:

ilike írta...

Szimpatikus recept, ki fogom próbálni!

Szamóca írta...

Helyes. ;-)
Majd mesélj, milyen lett!

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket