Zabpelyhes kenyér
650 grammos kenyérhez:
320 ml víz
1 tk só
2 ek méz
2 ek olívaolaj
540 g liszt a következőképpen:
* 90 g búzasikér, lenmagliszt, búzacsíra és szezámmag vegyesen
* 60 g zabpehely
* 50 g zabliszt
* 220 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
* 120 g fehér liszt
1 cs porélesztő (fél kg liszthez)
1300 grammos kenyérhez:
480 ml víz
2 tk só
3 ek méz
3 ek olívaolaj
810 g liszt a következőképpen:
* 130 g búzasikér, lenmagliszt, búzacsíra és szezámmag vegyesen
* 90 g zabpehely
* 70 g zabliszt
* 340 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
* 180 g fehér liszt
1,5 cs porélesztő (750 g liszthez)
320 ml víz
1 tk só
2 ek méz
2 ek olívaolaj
540 g liszt a következőképpen:
* 90 g búzasikér, lenmagliszt, búzacsíra és szezámmag vegyesen
* 60 g zabpehely
* 50 g zabliszt
* 220 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
* 120 g fehér liszt
1 cs porélesztő (fél kg liszthez)
1300 grammos kenyérhez:
480 ml víz
2 tk só
3 ek méz
3 ek olívaolaj
810 g liszt a következőképpen:
* 130 g búzasikér, lenmagliszt, búzacsíra és szezámmag vegyesen
* 90 g zabpehely
* 70 g zabliszt
* 340 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
* 180 g fehér liszt
1,5 cs porélesztő (750 g liszthez)
A kenyeret az alapreceptnél található módon ezekből a hozzávalókból készítjük el, annyi különbséggel, hogy amikor a tésztát összegyúrjuk és megformázzuk, akkor a kis gombóc egyik felét zabpehelybe forgatjuk és a pelyhekkel felfelé helyezzük a római tálba, majd a tészta tetejét sréhen ugyanúgy bevagdossuk és a továbbiakban is már az alaprecept szerint járunk el.
Állagát tekintve majdnem ugyanolyan, mint az alapkenyér, talán kicsit omlósabb a zabliszt miatt, de ezért az apró kellemetlenségért a kenyér íze kárpótol.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése