Almasaláta narancsos mazsolával

2009. december 12., szombat

Nem is volt olyan régen, amikor még a szagát sem bírtam a narancsnak, de ebben a szürke, hideg, eper-, málna-, barack-és dinnyementes időszakban rákényszerít a tél, hogy összebarátkozzunk.
Persze azért a narancs hártyás részét nem vállaltam be, de jól kifacsartam a levét, annyi narancshússal, amennyivel csak bírtam és beleáztattam egy marék mazsolát, hátha úgy meg tudom enni.
Jelentem: le is csúszott az utolsó cseppig! Annyira finom édes, de mégis savanykás lett a narancslé a mazsitól, a mazsola pedig olyan kellemes narancs ízű. Nagyon finom így együtt.
Azóta meg rájöttem, hogy az almának is jót tesz a narancs: olyan különleges ízű és bársonyos lesz a narancsbevonattól.
Összekombináltam hát ezeket a felfedezéseimet és lett belőle egy ilyen finom, könnyű vacsora:


Almasaláta narancsos mazsolával

1 alma
1 narancs
1 marék mazsola

1, A narancs levét jól kifacsarjuk, lehetőleg minél több hússal együtt. Beletesszük a mazsolát és állni hagyjuk, amíg a mazsik jól megszívják - mármint magukat!
2, Az almát felkockázzuk, ráöntjük a narancsos masszát, alaposan összeforgatjuk és már ehetjük is.

2 megjegyzés:

Eva írta...

Meglepetés nálam, kukkants be érte hozzám:)Puszi!!!

Szamóca írta...

Eva drága, köszönöm szépen!
Nagyon szép meglepetés volt!

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket