Korianderes zöldségek római tálban

2010. március 23., kedd

No, ez nem ám egy nagy recept.
Sőt, pofon egyszerű, de ez benne a lényeg, ugyanis böjti előkészületként (vagy böjt utánra) is remek, vagy akár fogyókúrába, diétába is nagyon jól illeszthető, mivel mindenféle olaj nélkül sült-főtt és a fűszerezése is egyszerű, hogy ne irritálja a gyomrot.
A koriandernek köszönhetően mégis kicsit egyedi ízvilágú, ugyanakkor kísértetiesen hasonlít a zöldséglevesemre. Különbség persze van, hiszen a römmertopfban készült finomságoknak mindig különleges zamatuk lesz és a zöldségek nem főnek szét, mégis finomra puhulnak, sőt, még a petrezselyem is megtartja a színét. :-)
A végeredmény meglepően laktató lett, a zöldségeket pedig saját ízlésünknek megfelelően variálhatjuk.


Korianderes zöldségek római tálban

zöldségek ízlés szerint
(nálam most burgonya, sütőtök, brokkoli, kukorica, kelbimbó, paprika, póréhagyma)
petrezselyem (lehetőleg friss)

fehérborskoriander
majoranna

1, A rómait tálat beáztatjuk.
2, A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a paprikát és a póréhagymát felkarikázzuk.
3, Elrendezzük a zöldségeket a római tálban úgy, hogy a fűszereket közé szórjuk. Én úgy csináltam, hogy a tál egyik felébe tettem a krumplit, ráhalmoztam a tetejére a sütőtököt. A másik felébe bepakoltam a brokkolit, rászórtam a kelbimbót, a kukoricát, majd megfűszereztem és tetejére rendeztem a paprikát és a póréhagymát.

4, A petrezselymet apróra vágjuk (szárát is) megszórjuk vele a zöldségeket és felöntjük őket annyi vízzel, hogy csak a zöldségek feléig érjen.
5, Rátesszük a tál tetejét és a hideg (!) sütőbe toljuk. 180 fokon kb 50 percig sütjük (bár attól függ, hogy kinek, hogy melegszik a sütője), majd levesszük a römmertopf tetejét és visszatoljuk még egy 20-30 percre, amíg a zöldségek teteje egy kis színt kap és a víz nagyrésze is elpárolog.

2 megjegyzés:

ilike írta...

Ez igen jól néz ki!

Szamóca írta...

És igen finom is! :-)

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket