Én is megkívántam, mert nagyon sok "nehéz" gabonát ettünk mostanában és már valami könnyű ételre vágytam sok-sok nyers zöldséggel. Így esett a hajdinára a választásom, amiből végül olaj nélkül sült fasírt lett.
Sárgarépás hajdinafasírt
(kb. 4-5 főre)
3 marék hajdina
3 szál sárgarépa
3 közepes fej hagyma
9 ek. hajdinaliszt
6 ek. lenmagpehely
só
bors
kömény
majoranna
1, A hajdinát beáztatjuk 2-3 órára. Nem kell neki sok, tényleg hamar megpuhul.
2, Az apróra vágott hagymát kevés vízben "megpirítjuk", hozzáadjuk az apróra darabolt (én aprítóval oldottam meg a répa aprítását) sárgarépát, a hajdina áztatóvizét és kevés sóval puhára pároljuk a zöldségeket.
3, Ha a répa is megpuhult, elfőzzük még róla a maradék vizet, hogyha szükséges, félrehúzzuk a tűzről, fűszerezzük és hozzáadjuk a hajdinalisztet, a lenmagpelyhet és még néhány evőkanál hajdinát.
4, A maradék hajdinát krémesre turmixoljuk és ezt is a répás keverékhez adjuk.
6, A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy szilikonos sütőlappal és a masszából kis gombócokat pakolunk rá. Kilapítjuk őket, hogy legalább az alakja legyen fasírthoz hasonló. :-)
7, Sütőben 20-25 percet sütjük, majd megfordítjuk a korongokat és további 10-15 perc sütés után készen vannak a zsiradékmentes, egészséges hajdinafasírtjaink.
5 megjegyzés:
Ez nagyon jó kis recept, ráadásul nagyon szeretem a hajdinát. Régen is volt, a jövő héten kipróbálom! Majd tudósítok...:))
Benzsi, köszönöm.
Várom a beszámolót, hogy hogy ízlett. ;-)
Szia Szamóca!
Nagyon jó a recept,nekem nagyon-nagyon ízlett.Végre egy hajdina ízű hajdinafasirt,és nem veszik el az ízét a fűszerek.
Pilchard, látom, te is hajdinarajongó vagy! ;-)
Örülök, hogy ízlett és egészségedre!
Mifele mertwkegyseg a marek? Ma holnap mar cipokanallal fogunk merni
Megjegyzés küldése