Már írtam, hogy nem rajongok a gyümölcsök ilyenfajta feldolgozásáért, hiszen a természet is egybe teremtette a gyümölcs levét és a húsát, kár lenne különválasztani. Sokkal egészségesebb és finomabb egyben. Ha pedig mégsem egyben fogyasztanám el őket, akkor mindenestül turmixolom össze, de sosem jutott eszembe kinyerni belőlük a levet.

Most viszont böjtre készülök (illetve készülünk - de erről majd később), amit eddig mindig bolti gyümölcslével tettem, most viszont rájöttem, hogy van nekem valahol egy ilyen csodaszerkezetem, ami lehet, hogy most jó szolgálatot tenne. Próbaképpen előbányásztam a kupac aljáról, beledobáltam néhány gyümölcsöt, meg ami még volt itthon és csodák csodája iszonyú finom lett. Sokkal, de sokkal finomabb, mint a bolti levek. Még a bio leveknél is jobb - és persze olcsóbb. Sőt, még a férjem is megkóstolta, de nemcsak megkóstolta, még ízlett is neki, ez pedig nagyon szó ám nála.
Alma-narancs-sárgarépalé
1 alma
2 (kicsit töttyedt - legalábbis nálam) narancs
1 kisebb sárgarépa
A narancsot hámoztam meg csak, a többi hozzávalót feldaraboltam:
Ment a gépbe minden és ez lett belőle:
Ami még visszatartott a gyümölcs ilyen felhasználásától, az a végén megmaradó gyümölcspép kérdése. Vagy megeszem azt is (mert az is finom ám), vagy a kiskutyám lelkesen befalja, de akár fel is lehetne használni különböző ételekbe.
Nos a következőkre jutottam:
Megmaradt gyümölcspép felhasználása:
- gyümölcspudingokhoz
- gyümölcsszószhoz
- töltelékekhez tortákba, palacsintába, süteményekbe
- akár piskótatésztába keverve és úgy megsütve
Megmaradt zöldségpép felhasználása:
- zöldségpástétomokhoz
- szószokhoz pl: tésztákra
- tölteléknek pl: palacsintába, lasagnéba... stb.
- zöldségfasírtokhoz
12 megjegyzés:
várom a lébőjt részleteit is
Bizony milyen finom,nem véletlenül ez a nap indítóm.
Én a búzafűlé présben szoktam néha gyümölcsöt átnyomni, és a meghagyott rostokból szoktam "instant lekvár"-t csinálni :) Rákenem a gyümölcshúst egy szelet kenyérre, + rá méz (én így ettem, de gondolom vmilyen vegán édes sziruppal is jó), eloszlatom és kész a "lekváros kenyér" :)
Nagyon finom lehet! Már én is gondolkozom egy gyümölcscentrifugán... Szerinted céklát is le lehet nyomni a torkán?
OFF: Képzeld, gyűlnek a szoknyáim és már hordom is őket! Én - egy megrögzött nadrágos! És tényleg kényelmesebb :D
Ugye, hogy megy?
Annipanni, a cékla isteni így!
Elfelejtettem hétfőn mondani, hogy szupi a szoknyád!
Evódia,
nagyon ráéreztél a lényegre: bizony léböjt lesz és lesznek beszámolók is róla mindennap.
Pilcard,
tényleg nagyon jó, de azért maradtam az egész gyümölcsöknél reggelire.
Kazerniel,
hogy ez milyen jó ötlet! Ez eszembe sem jutott.
Annipanni,
nekem is csak tervben van, de még én sem készítettem céklából. Szerintem egyébként ugyanúgy lehet mindenféle zöldségből is, ahogyan gyümölcsből.
Na, ugye, hogy kényelmesebb! Örülök, hogy megszeretted a szoknyákat. Küldhetnél ám képeket is a szerzeményeidről, kíváncsi vagyok rájuk! :-)
Norka,
tényleg megy, nincs benne semmi ördöngösség. És a céklát is ki fogom próbálni!
Norka, köszi a szoknyadicséretet is! :-)
megpróbállak követni, ha pár nappal is utánad... hátha sikerül, olyan régen szerettem volna ezt a böjtöt már...
köszönöm!
Evódia, ez remek!
Örülök, ha velünk tartasz!
Részletes bejegyzéseket írok minden napomról, úgyhogy ott majd minden infót megtalálsz, ha mégis lenne kérdésed, írjál nyugodtan akár e-mailt, akár megjegyzést!
Jó böjtölést és sok-sok lelkierőt hozzá!
http://www.youtube.com/user/liferegenerator
itt érdemes szétnézni, nagyon sok egészséges, gyümölcscentrifuga receptet találsz. :)
Édua
Édua,
köszönöm a linket. Megnéztem, tényleg nagyon jó dolgokat találtam, majd ki is próbálgatom őket!
Megjegyzés küldése