Kedvenc szakácskönyveim 1.

2009. szeptember 15., kedd

Csalami Lászlóné és Csalami László: Newstart-konyha
Receptek kizárólag növényi alapanyagok felhasználásával
(Kiadó: Advent Irodalmi Műhely, Budapest, 2007)


Ebben a könyvben csak vegán receptek vannak az egészen egyszerűtől a bonyolultabban elkészíthető fantáziadús ételkülönlegességekig országunk sajátosságaihoz, kultúrájához, ízléséhez igazítva. Igazi alapszakácskönyv vegánoknak.
A könyv a recepteket a következő csoportosításban tartalmazza:
● Fűszerek, ételízesítők
● Tejfélék, sajtfélék
● Reggeli
● Ebéd (levesek, egytálételek, tészták, feltétek, köretek, saláták)
● Öntetek, mártások
● Vajfélék, krémek, pástétomok
● Kenyerek (A kenyérsütés fortélyai)
● Sütemények
Ezen kívül heti étrendjavaslat, magyarázatok és tanácsok is találhatóak a könyv utolsó lapjain.

Részlet az első oldalakon található ajánlásból:
"A Csalami Lászlóné Veronika és férje által összeállított, „Newstart-konyha” receptgyűjtemény olyan ízletes ételeket tartalmaz, amelyek fogyasztásában minden, az egészségével törődő ember vagy mindaz, aki szereti a vegetáriánus ételeket, kedvét leli majd. Ezekből a receptekből elkészíthető ételek nemcsak ízletesek, hanem egyszerűek is, amelyek azzá teszik az étkezést, aminek valójában lenni kell, csupa öröm. A növényi alapú, rostban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag és zsírban szegény étrend elegendő fehérjét biztosít. Mindez a szabadban végzett testmozgással, vízzel, pihenéssel, önuralommal és Istenbe vetett hittel egyesítve egy életre jó egészséget biztosít. Mint orvosok és egészségnevelők, szívből ajánljuk a „Newstart-konyha” által bemutatott ételeket és életmódot."

A Newstart konyháról terveim szerint majd egy külön bejegyzést is írok, röviden most csak annyit, hogy a 'newstart' egy angol szavak kezdőbetűiből álló rövidítés, amelyek megfogalmazzák a Newstart életmód alapelveit. Ezek magyarul a következők: táplálkozás, testmozgás, víz, napfény, mértékletesség, levegő, pihenés, bizalom Istenben.

10 megjegyzés:

KryaSpirit írta...

Én is szeretnék egy ilyen szakácskönyvet! :))

Szamóca írta...

Hát azt nem csodálom!:-)
Tényleg nagyon jó kis könyv és tonnányi recept van benne, ráadásul nagyon változatos.
Benzsi, a könyv címébe belinkeltem a kiadót, ahonnan lehet rendelni, de a Százados úti Herbaházban is kapható, illetve a Fővám téri csarnok alsó szintjén lévő Ázsia boltban is láttam már, úgyhogy valahonnan biztosan meg tudod szerezni.

KryaSpirit írta...

Köszi, ezt észre sem vettem. Akkor valahol megveszem

kenyi írta...

Egy éve vadászom ezt könyvet égen-földön. Kérhetek tippet a beszerzési helyre????

Szamóca írta...

Kenyi, két kommenttel ezelőtt leírtam a beszerzési helyeket, azok közül valahol biztosan meg tudod venni, de akár a kiadótól is megrendelheted. A kiadó honlapját belinkeltem a könyv címébe, ott megtalálod.

kenyi írta...

Igen, igen, csak sokallom az 1600Ft postaköltséget a kiadónál. Pesten meg...évente egyszer járok :( Sajna...
De azért köszi a segítséget!:)

Szamóca írta...

Kenyi, sajnos vidéki beszerzési tippem nekem sincs. :-(

Unknown írta...

Szia! képzeld ez a könyv nekem is megvan. Még nem nagyon főztem belőle, viszont egy életreszóló hatást gyakorlot rám a szerzője az életmódtáborban. Az ő előadásaival kezdütük a napot, és fejeztük be. Reggel a tökéletes hit megfogalmazásán dolgoztunk, kötetlen beszélgetés formában, és sokat adott, Gergőnek is. Este pedig az életmódváltás alapeveiről beszélt, az életéből vett példák nyomán, és egészen fantasztikus tanulságokat adott. Szeretnék megintn életmódtáborba menni!:)

mikka írta...

Sziasztok, én Miskolcon élek, és aki a közelben lakik, annak tudok helyi beszerzési forrást. Nekem is megvan, és tényleg sok hasznos recept van benne.

Szamóca írta...

Szilda,
ennek a könyvnek a szerzője tartott előadásokat a táborban? Hát ez eszméletlen! Nagyon szuper kis tábor lehetett. Annyi sok jót mesélsz róla mindig, azt hiszem, most már nekem is el kéne mennem megnézni ezt a tábort közelebbről.

Mikka,
köszi az infót! Örülök, hogy nem csak Pesten lehet kapni ezt a könyvet.

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket