Barnarizses tofufasírt
(15 db-hoz)
1 doboz tofu (300 g) - ha van, akkor jobb a füstölt változat, nálam abból készült
300 g főtt barnarizs (már főtten mérve, ugyanis az előző napi ebédből maradt rizs, így ehhez a fasírthoz már nem kellett főznöm)
100 g barnarizsliszt
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek sörélesztőpehely
1 paprika
kb másfél csokor petrezselyem
olaj
só
bors
kömény
1, A petrezselymet, paprikát, 1 gerezd fokhagymát, a főtt rizs harmadát, vagy felét néhány ek olajjal és kevés vízzel összeturmixoljuk. Épp csak annyi olajat és vizet adjunk hozzá, amennyivel turmixolhatóvá válik.
2, A masszát a maradék rizshez keverjük és hozzáadjuk még a lereszelt tofut, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a rizslisztet, a fűszereket és a sörélesztőpelyhet.
3, A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
4. A masszát alaposan összegyúrjuk, vékonyan olajozott muffinformába töltjük és mehet is a sütőbe 45 percre. A muffinformát nyugodtan tölthetjük tele, nem fognak a fasírtok már nőni, kihűlve pedig szépen kiszedhetőek a formából.
Főzelékekhez feltétnek kiváló, de bármilyen körethez illik, vagy egyszerűen csak egy friss salátával fogyasztva is nagyon finom. Az ünnepek alatt egyébként én rukolaágyon tálaltam céklahabbal és rozmaringos-sütőtökös krumplival (eredetileg itt), valahogy így:


2 megjegyzés:
Barnarizs? A párom imádja:)
Akkor jól becsüld meg a párod, mert én még nem láttam olyan pasit, aki szeretné a barnarizst. :-)
Ha ennyire szereti, akkor ez a fasírt biztosan bejönne neki.
Sőt, merem állítani, hogy eddigi vega-fasírt próbálkozásaim közül messze ez lett a legjobb mind állagra, mind ízre.
Megjegyzés küldése