Levendulás limonádé

2010. július 27., kedd

Ezt a finomságot a Tofu a tortán vacsora mellé kínáltam.
Eredetileg nem ezt szerettem volna készíteni, de mivel idén a bodzaszörp-projekt szomorú véget ért, így maradtam a jól bevált limonádénál. A levendula pedig adta magát, hiszen ezek a gyönyörű, lila virágok éppen teljes szépségükben pompáztak a házunk előtt, muszáj volt hát kicsit megdézsmálni őket.
Először csak friss levendulával próbáltam ki a limonádé ezen változatát, de nem sok íze lett. Ezután értesültem róla, hogy a levendulavirágok szárítva sokkal aromásabbak, intenzívebb az ízük és az illatuk is, ezért szerencsésebb a szárított változatot (is) használni. És tényleg, úgy már kellemesen levendulás, igazi nyári hűsítő ital készült belőle.
Ez a limonádé nagyon jó (és szerintem finomabb) alternatívája a levendulateának. Nem kell leforráznunk a virágokat és a levendula jótékony hatásai így is kifejtik hatásukat.


Levendulás limonádé

4-5 friss levendulavirág (csak a látvány kedvéért, de el is hagyható)
2 evőkanál szárított levendulavirág
fél citrom
3-4 evőkanál méz
1 liter víz

A feldarabolt citromokat és a többi hozzávalót is egy megfelelő méretű kancsóban összekeverjük és kb fél órát állni hagyjuk.

Ez a mennyiség egyébként nemcsak egy liter üdítőhöz elegendő, ugyanis mikor kifogyott a limonádé, én még ötször-hatszor újratöltöttem a kancsót anélkül, hogy cseréltem volna a virágokat benne. Csak mézet adtam hozzá újra és még másnap is nagyon finom, kellemes levendulás limonádét lehetett készíteni belőle.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Nagyszerűen néz ki!

Én egy régebbi bejegyzésedhez írnék még, akkor is írtam,hogy én biztosan állítom, hogy gluténérzékenységed van, de most találtam meg a paleolit táplálkozást, már a könyvet meg is rendeltem és el is kezdem 16.-án, de neked ajánlom, hogy olvasgass ott el a honlapon, itt a cím: http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-taplalkozas.htm
Remélem hasznosnak találod. Remélem hamarosan jobban leszel!

Szamóca írta...

Pocak Panna,
köszönöm a könyvtippet!
Bizony, olvastam én is a Paleolit táplálkozást és én is csak ámultam attól, amit abban olvastam a gabonákról. Félelmetes, de nagyon igaznak tűnik, legalább is én nagyon magamra ismertem benne. A honlapot is szoktam böngészni, sok érdekes cikket találtam már ott is.
Köszönöm, igyekszem jobban lenni, hamarosan beszámolok a fejleményekről.

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket