Vegán tzatziki sárgarépával

2009. szeptember 6., vasárnap

A tzatziki tulajdonképpen a görög uborkasaláta, ami fokhagymával, sóval, borssal fűszerezett tejfölös vagy joghurtos reszelt uborkát jelent.
Természetesen ez is elkészíthető vegánul is, sőt többféle zöldséggel talán még finomabb, úgyhogy érdemes kipróbálni a különböző változatait.
Uborka helyett készítettem már cukkinival is cukkinitzatzikit, de az uborka-kukorica verzió is nagyon finom, a férjem kedvence mégis a sárgarépás tzatziki akár uborkával, akár cukkinivel.


Sárgarépás tzatziki
(kb. 4 főre)

3 kisebb szál sárgarépa

1 kígyóuborka
2 pohár szójajoghurt (150 g-os)
3 gerezd fokhagyma (apróra vágva, vagy nyomón áttörve)

bors
tehető még bele: kömény, majoranna, kapor

1, A szójajoghurtot elkeverjük a fokhagymával és a fűszerekkel.
2, Lereszeljük az uborkát (én sosem hámozom meg) és a sárgarépát is. Utóbbinak a reszelése nekem felér egy komoly büntetéssel, úgyhogy én inkább az aprítóban oldom meg a répa ízekre szedését.
3, Összekeverjük az öntetet a zöldségekkel és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Én római salátaleveleken tálaltam.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket