Spenótos csicseriborsóragu

2009. szeptember 23., szerda

Na, ezt a receptet most nem én találtam ki. Az interneten több helyen is megtalált recept paradicsomot és fűszerezésnek pirospaprikát írt, de egy elegáns mozdulattal ezek helyett én egy étkezési paprikát daraboltam bele és így is nagyon különleges és pikáns lett.
Úgy tudom, ez egy marokkói étel, bár fűszerezésében nekem Indiát idézi. Akárhogy legyen is: nagyon finom a fűszeres spenót a semleges ízű borsóval és ebédre fogyasztva olyan laktató, hogy még másnap a reggelit is kétszer meggondolja az ember, főleg, ha annyit eszik belőle, mint amennyit én ettem...


Spenótos csicseriborsóragu

400-450 g csicseriborsó (szárazon mérve)
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma

1 étkezési paprika
4-5 marék apróra vágott friss spenót vagy 1 zacskó (450 g-os) fagyasztott spenót
3 ek. citromlé


bors

gyömbér
római kömény

kömény
koriander

1,
A csicseriborsót egy éjszakára (vagy 12 órára) vízbe áztatjuk. Közben, ha tudjuk, kétszer cseréljük rajta az áztatóvizet, hogy a hüvelyesekben található fehérjebontó enzim működését gátló anyagok eltávozzanak belőle.
2, A borsót feltesszük főni. Én kuktában főztem és a forrá
stól számított 15-20 perc múlva már készen is volt, kukta nélkül úgy tudom 1-2 óra főzési idővel minimum számolni kell.
3, Ha a borsó megfőtt, egy másik lábasban néhány evőkanál olajat és vizet melegítünk és ebben pirítjuk meg az apróra vágott vöröshagymát a gyömbérporral és a római köménnyel.
4, Amint a hagyma kicsit megpuhult, hozzáadjuk az aprór
a vágott paprikát is.
5, Ha a paprika is összerottyant kicsit a hagymával, beletesszük a spenótot, az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, koriandert és a köményt ízlés szerint.

6, Pár perc alatt a spenót is összeesik vagy kiolvad, úgyhogy mehet bele a csicseriborsó és a citromlé is. Összeforraljuk még egyszer az egész ragut, majd ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Én spenótos steakburgonyát kínáltam hozzá.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket