1. nap 811-en

2011. március 9., szerda

Hamvazószerda van, megváltásunk legnagyobb ünnepére készülődésnek, azaz a nagyböjtnek első napja. Egyházi hagyomány szerint ez a nap szigorú böjti, ami nálam már évek óta léböjtben nyilvánul meg. Nem volt ez ma sem másként.

Így a menü a következőképpen alakult:

délelőtt: 1,2 l bodzás kamillatea
délután: 1,2 l bodzás cickafarkfűtea
este: 1,2 l bodzás hárstea
napközben: annyi víz (ez már nem bodzás), amennyit csak a fájós torkomon le tudtam küzdeni.

Rendszeres böjtölőként nem jelentett gondot ez a mai nap, de azért délután már szólt a pocakom, hogy éhes, úgyhogy válaszként este kapott még egy adag teát, attól általában csendben marad. :-)

Ilyen léböjtös nappal kezdtük tehát Sophiával a 811-projektet, ami igazából majd holnap kezdődik komolyan, ma csak megalapoztuk a dolgokat. Így nagy változásokról egyenlőre nem tudok beszámolni, de nekem már az is nagy szó, hogy ugyan egész nap nyomtam az ágyat, köhögtem, fújtam az orrom, hangom még mindig nincs egy nyikkanásnyi sem, de nem voltam ma már lázas. Gyengélkedem ugyan, de lázam már nem volt, úgyhogy talán megúszom azt az antibiotikumot.

Délután egyfolytában azon járt az agyam, hogy miket kéne majd ennem, hogy milyen ételek, finomságok illeszthetőek be a 811-be és rájöttem, hogy sok-sok új, eddig számomra ismeretlen íz és recept lesz terítéken az elkövetkező hetekben, úgyhogy nagyon lelkes vagyok és nagyon várom a folytatást, de most legfőképpen azt, hogy holnap jó étvággyal nekiessek a spejzban felhalmozott gyümölcskészletnek. :-)


Sophia bejegyzése itt olvasható az 1. napról

6 megjegyzés:

Unknown írta...

ÉNIS!énis énis szeretnék böjtölni veletek! már amennyire szoptatás mellett szabad. Tudsz segíteni, hogy mivel készüljek elő holnapra, meg hogy kicsit utúlérjelek titeket???? URam is biztosan értékelné...

Szamóca írta...

Szilda, én úgy tudom, hogy nem szabad szoptatás alatt böjtölni, de még nyers étkezésre áttérni sem a beinduló méregtelenítés miatt, ami bekerülhet a tejbe. Erre még Urbán Vali is figyelmeztetett a múltkori tanfolyamon.
Tudom, hogy most is nagyon egészségesen esztek, de azt már nem tudom, hogy kiből mit vált ki ha hirtelen elkezd nyerset enni, úgyhogy én nem igazán ajánlanám neked.
De ha nagyon szeretnéd, akkor néhány napig figyeld, hogy miket eszünk, aztán egy-két dolgot esetleg beépíthetsz az étrendedbe és akkor mégsem böjtölsz, de néhány jóleső, felfrissítő változást kipróbálhatsz a nagyböjtben.

Unknown írta...

NEhéz ügy ez... mert ha ezen múlt volna, most vegán sem lennék. Olivér 2 hónapos volt, amikor egyik napról a másikra vegánok lettünk. És még egy jó darabig szerintem vagy pocakos, vagy szoptatós leszek, vagy a kettő egyszerre.
Átmentet kell. Ha nagyon igénylegm majd eszem ezt azt, de szinte amúgy is csak nyereset, firsset kívánok napok óta. MAx kenyeret eszem pluszba. Szóval figyelni kell, meg minden, de egy éppen anyaságát aktívan élő nő így évekig nem méregteleníthet, nem változhat, változtathat... pedig ránkfér, és ilyenkor van motiváció....

Szamóca írta...

Igazad van, egyszer már tényleg végigcsináltátok ezt, úgyhogy nem szólok bele. :-)
Részleteket megírom e-mailben.

Andi írta...

Szia Szamóca!
Hasonló gonddal küzdök, mint Te, de mire az orvosok rájöttek, mi bajom, addigra 50 kiló körülire fogytam. A szervezetem egyelőre 3-4 féle zöldséget és némi csirkehúst visel el. Az én vezető tüneteim csalánkiütés és gégeödéma. Gyümölcsöt, gyógyteát sem bírok enni, a de a távlati célom nekem is valami ilyesmi étrend.
A láz és a fájdalom szerintem Herxheimer-reakció is lehet, én két hétig voltam torokgyulladásban a gyógyszerszedés kezdetétől.

Szamóca írta...

Andi,
ez nem hangzik túl jól. És mit állapítottak meg, mi bajod van?
Most már jobban vagy? Sikerült meggyógyulnod?

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket