Kifőztük Karácsony

2010. november 15., hétfő

"Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek..." (Mt 25,40)

Biztosan mindenkinek ismerős Jézusnak ez a mondása a Szentírásból:
"Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek. Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesen, hogy enned adtunk volna, vagy szomjasan, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogathattunk volna? A király így felel: Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek." (Mt 25,34-40)

Nem látjuk Őt éhezni, sem szomjazni...
Nem látjuk embertársainkat sem éhezni, szomjazni...
Mégsem kell messzire mennünk, ugyanis Magyarországon is rengeteg család és gyermek él szegénységben, nélkülözésben, napi betevő nélkül nem csak vidéken, de a fővárosban is. Abban a városban, ahol üzletek, pékségek polcai roskadoznak az élelmiszerek súlya alatt. Hiába csukjuk be a szemünket, vannak emberek, akik minden nap éheznek a jóllakott, elhízott emberek között a város közepén... Felfoghatatlan számomra, hogy a 21. században, a bőség századában a túltermelésről híres Európában, a kontinens szívében, kicsiny hazánkban emberek éheznek, de sajnos így van.

Közeleg a karácsony...
Most karácsonykor ajándékozzuk meg azokat is, akiknek a legnagyobb szükségük van rá, akiket Jézus legkisebb testvéreinek nevez (ld. Mt 25,34-40) és akik nekünk éppúgy testvéreink.

A havonta megjelenő gasztromagazinjáról ismert Kifőztük csapata idén egy új ötlettel állt elő: 115 gasztroblogger közreműködésével összeállítottak egy karácsonyi kiadványt, melyben karácsonyi ételek, italok, karácsonyi gasztro- és kézműves ajándékötletek kaptak helyet. A remek körültekintő és figyelmes szervezésnek köszönhetően sok vega és vegán ötlet és recept is szerepel a magazinban, köztük tőlem is egy finomság.


Az újság némi adomány fejében letölthető a honlapról, ahol az adományozás menetének részletei is megtalálhatóak. A befolyt összeget a Magyar Élelmiszerbank osztja szét a rászoruló gyerekek és családjuk között.

A befolyt összeg már most több, mint 800 ezer forint így az ünnep előtt egy hónappal. Én is buzdítom tehát minden kedves olvasómat, hogy lehetőségeitekhez mérten támogassátok a kezdeményezést, hogy karácsonykor amikor szenteste családunk körében tömjük a pocakunkat és mézeskalács illata lengi be a lakást, amikor néhány nap múlva már rosszul vagyunk a bejgli gondolatától, a sütemények illatától, amikor a máktól már csak émelygünk a több napos evészet után, akkor a szegény családok asztalán is lehessen néhány falat étel, amiért hálát tudnak adni. Segítsünk, hogy legalább karácsonykor az éhező gyermekek is hagy érezzék az étel illatát, az evés örömét, hogy ne korgó gyomorral, hanem jóllakottan, boldog énekszóval várhassák ők is Jézus érkezését.

Isten fizesse meg az adományozóknak nagylelkűségét!
Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket