Sült zöldséges krumplikrémleves

2009. október 16., péntek

Mint már említettem, sűrűn és tartalmasan szeretjük a leveseket, nincs ez másként a krémlevesekkel sem. Sűrűnek ugyan elég sűrű, de nagyon zavar, hogy nincs benne mit rágni, csak nyelni kell és mégis kanállal vacakolunk vele, amikor akár meg is lehetne inni.
Szóval a krémleves csak a fogyasztásával okoz nekem némi problémát (mert pirítóst is csak a hagymakrémleveshez szeretek enni), úgyhogy nálunk a krémleves is darabos, most éppen jó krumplis.
Ez a leves egyébként kitűnően beválik minden megmaradt zöldség eltüntetésére, bátran variáljuk hát benne az összetevőket, csak a színekre figyeljünk, mert könnyen összehozhatunk egy szemet nem igazán gyönyörködtető kulimászt is...


Sült zöldséges krumplikrémleves

(6 főre)

1 fél cukkini
2 tök vagy patisszon (nálam mindkettő)
3 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
13 szem krumpli
3 szál sárgarépa
3 darab paprika
fél fej kisebb brokkoli (vagy kelbimbó)

bors
petrezselyem
2-3 ek citromlé

1, A zöldségeket sütőbe tesszük. Én csak a sárgarépát pucoltam, a tököknek, cukkininek csak a végüket vágtam le és villával kicsit megszurkáltam, a paprikáknak a csumáját szedtem ki és egybe dugtam őket, de a fokhagymát, hagymát és a krumplit csak úgy beraktam a sütő rácsára.

2, 200 fokon sütjük 45-60 percig és ami időközben elkészült, azt kivesszük. Például a fokhagyma, a paprika, a cukkini és a tökök hamarabb átsülnek.
3, Ha minden megsült, meghámozzuk a krumplit, a vöröshagymákat, a fokhagymát pedig kinyomkodjuk a héjukból. A zöldségeket és a krumpli felét kisebb darabokra vágjuk és mindezt egy nagyobb lábasba halmozzuk.
4, Felöntjük forró vízzel, fűszerezzük sóval, borssal és felforraljuk.
5, Botmixerrel összeturmixoljuk a levest, hozzáadjuk a petrezselymet, a citromlevet és a maradék krumplit kockára vágva.
6, Ismét felforraljuk, majd pár percet még főzzük, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket