Banános-kókuszos kukoricakása

2009. október 20., kedd

Még sosem csináltam kukoricakását édesen.
A múlt héten viszont eljött az ideje annak, hogy kipróbáljam ezt a nagyon egyszerű és nagyon gyors, pár perc alatt elkészíthető, egészséges édességet.
Most banánnal és kókusszal készítettem a déli országok napsütötte, nyári hangulatát idézve, hátha felmelegít kicsit ebben a cudar időben... Viszont készülhet kukoricakása bármilyen más friss vagy aszalt gyümölccsel, olajos magvakkal is.


Banános-kókuszos kukoricakása

(2 főre)

1 bögre kukoricadara
3 bögre víz
5 ek méz
2 banán
5 ek kókuszreszelék

1, A kukoricadarát elkeverjük egy bögre vízzel, a maradék vizet felforraljuk és úgy adjuk a darához. Így biztosan csomómentes lesz.

2, Sűrűre főzzük (fedő alatt mindenképp, különben eláraszt bennünket a kukorica), amíg a dara megpuhul benne. Közben néha megkeverjük, ha már nagyon köpköd.
3, Ha kész, lehúzzuk a tűzről, fedő alatt pihentetjük még pár percet, majd belekeverjük a mézet, a kókuszreszeléket és az apróra vágott banánt is.
Lehűtve, kókuszreszelékkel megszórva és banánkarikákkal díszítve tálaljuk.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Vegánságok. Design by Pocket